Wie we zijn

Wie zijn lucky Seventh?

Lucky Seventh is een vriendengroep die zich bezighoudt met de geschiedenis uit de periode 40-45. Deze groep bestaat uit zowel mannen, vrouwen als ook jeugdige deelnemers.

In eerste instantie hield dit in het restaureren van geallieerde voertuigen welke in deze periode zijn gebruikt. Na verloop van tijd is de geschiedenis en met name de streek geschiedenis tevens een belangrijk item geworden.

Onze verzameling bestaat dus niet alleen uit voertuigen, maar ook uit gebruiksvoorwerpen en uniformen. Met deze voorwerpen laten we een stukje geschiedenis herleven met als doel om met name jongeren iets uit deze barre tijd te leren. Geschiedenis die naar ons idee niet mag worden vergeten, gezien de hoge prijs die hiervoor is betaald.

Lucky Seventh is dan ook regelmatig te vinden bij herdenkingen en officiële gelegenheden. Tevens zetten zij zelf ritten uit en organiseren ze kampweken, waarbij de geschiedenis de basis blijft. Regelmatig is zij ook te gast bij andere clubs of verenigingen met dezelfde ideeën in binnen- en buitenland. België, Frankrijk en Luxemburg zijn dan ook geen vreemd terrein. Tevens organiseert Lucky Seventh op gezette tijden knutselavonden in de ruimste zin van het woord.

Waarom deze naam?

Een naam is naar ons inzien goed voor een stuk erkenning. De naam Lucky Seventh is zeer bewust gekozen. Het was de Amerikaanse 7e pantser divisie die in de regio waar de leden van Lucky Seventh wonen en werken strijd heeft geleverd als een van de weinige Amerikaanse divisies.

Overloon, Asten en Meijel waren plaatsen waar de Amerikaanse 7e pantser divisie verbeten strijd heeft geleverd. De bijnaam van de 7e pantser divisie was Lucky Seventh, vandaar dat we kozen voor deze naam.

groepL7

Volgende evenement

Hell on Wheels
Datum: 23-25 juni 2017
Locatie: Zutendaal (B)
© Lucky Seventh , ICT team.